Loading icon

Digitale menuborden infoborden

Digital signage

Via digital signage, ook wel narrowcasting genaamd, kan u boodschappen verspreiden op een digitale manier. Dit via een doelgroep en/of specifieke locatie. Deze toepassing wordt vooral gebruikt voor marketing, informatieve of entertainment toepassingen. Doordat het een zeer flexibel medium is, is het niet meer weg te denken als modern infokanaal.

 

 

 

Een goede digital signage oplossing bestaat uit volgende onderdelen:

Relevante hardware:

Per project moet steeds de juiste keuze gemaakt worden inzake monitors, players en bevestigingsmateriaal. Het is immers per locatie/project een oplossing op maat die aangeboden wordt. Hierbij werken wij zo efficiënt mogelijk naar de door u gevraagde oplossing

Gebruiksvriendelijk bedieningsprogramma:

Ons platform waarmee u uw campagnes/informatie beheert is uiterst simpel in gebruik. Doordat wij werken met een online platform, bent u steeds in de mogelijkheid om eender waar en wanneer  u wenst wijzigingen aan te brengen.  Ons beheersplatform is uiteraard toegankelijk vanop uw smartphone en tablet voor maximale flexibiliteit. Wenst u toch een specifieke lay-out in uw huisstijl? Geen enkel probleem, ons team van programmeurs staat klaar om dit in goede banen te leiden.

Netwerk/Internet:

Aangezien digital signage een moderne technologie is die gebruikt maakt van het internet is het uiterst belangrijk hier zorg en aandacht aan te besteden. Wat bent u echter met een reeks monitors als ze niet te bereiken zijn. Daarom laat BMediadisplay dit hand in hand lopen met roll out van de digital signage omgeving. 

Marketing

Het gaat om een digitaal medium dus is het mogelijk om meteen in te spelen op een hype, weer, promotie, etc. Dit met als doel de verkoopcijfers te laten stijgen. Werken op deze wijze heeft aangetoond dat de verkoopcijfers effectief een positieve groei zullen vertonen wanneer men werkt met digital signage. 

Zo kan u deze digitale communicatie gaan combineren met uw huidige toepassingen. Bijvoorbeeld: nummering systeem aan een verstoog. Klanten moeten om te weten of ze aan de beurt zijn het standaard rode led scherm volgen. Een moderne oplossing kan zijn dit te integreren in een monitor welke eveneens de promoties en acties laat zien. Hierdoor zullen klanten op het laatste moment toch nog beslissen eesn bepaalde actie mee te pikken al hadden ze deze ervoor nooit opgemerkt.

Informatief

 

- Weergeven van een welkomsboodschap in uw ontvangstruimte.

- Geef leveranciers meteen de juiste info mee: loskade, veiligheidsvoorschriften, etc.

Ook kan dit verwerkt worden in een interactieve oplossing waarbij via aanrakingen op het scherm naar de juiste informatie genavigeerd kan worden. Na een bepaalde tijd schakelt het scherm dan weer over naar de informatieve boodschappen om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Denk maar aan een interactieve plattegrond in een shopping center of een virtuele receptioniste.

Geef in uw wachtruimte informatie over uw zaak weer. Wissel deze af met muziek, weer, nieuws, etc. zodat het wachten voor uw klanten zo aangenaam mogelijk is. Klanten worden geëntertaind en krijgen tegelijkertijd actuele informatie mee om  alles zo vlot mogelijk te laten  verlopen.

Hoe werkt digital signage?

De werking is voorzien vanuit een server die via internet of een lokaal netwerk communiceert met uw players welke achter of in de monitors verwerkt zijn. Op deze manier is het steeds mogelijk uw content van op eender welke locatie aan te passen. Doordat alle wijzigingen doorgevoerd worden in een web interface is het mogelijk te werken van op elke pc, smartphone en/of tablet. Hierdoor houdt u maximale controle over uw digitale communicatie medium.